Psynch-kino

Υακίνθη Παρασκευοπούλου

Κλινική Ψυχολόγος (Msc)

Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και θεραπείας

Βιογραφικό​

Η Υακίνθη Παρασκευοπούλου είναι κλινική ψυχολόγος(MSc) και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου εξειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εφαρμοσμένη Ψυχολογία”, Τμήμα Ψυχολογίας).

Έχει ασχοληθεί με την πρόληψη, την ψυχο-εκπαίδευση και τη θεραπεία παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και οικογενειών, εργαζόμενη ατομικά ή ως μέλος διεπιστημονικών ομάδων σε δομές νοσοκομειακής και κοινοτικής φροντίδας και πλαίσια ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και παρέμβασης.

H ιδέα του p.synch.kino προέκυψε από τη σκέψη ότι μέσα από τη θεραπευτική διαδικασία ανα-κινούνται πράγματα, διεγείρονται αισθήσεις και συναισθήματα, εκκινούν ψυχικές διεργασίες, κινητοποιούνται σκέψεις – ιδέες- αναμνήσεις, και θεραπευτής και θεραπευόμενος, θεραπεύτρια και θεραπευόμενη κινούνται μαζί σε αυτή την πορεία, σε μία διαδικασία που χαρτογραφείται μέσα από συναντήσεις, συγκινήσεις και συντονισμούς -ψυχικούς, σωματικούς και λεκτικούς.

Υπηρεσίες

Παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και ατομικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων. Προσφέρονται επίσης υπηρεσίες ψυχολογικής εκτίμησης και συμβουλευτικής.

Σχεδιάζονται, ακόμα, και υλοποιούνται ομαδικές παρεμβάσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης και θεματικοί κύκλοι συναντήσεων ψυχοεκπαίδευσης σε ζητήματα ψυχικής υγείας.

* Για άτομα τα οποία διαμένουν εκτός Αθηνών ή εκτός Ελλάδας ή μετακινούνται συχνά, δίνεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως υποστήριξης (μέσω skype ή άλλου διαδικτυακού εργαλείου).

Παρέχεται υποστήριξη για τα παρακάτω ζητήματα:

  • Διαπροσωπικές δυσκολίες
  • Διαχείριση άγχους
  • Διαχείριση θυμού
  • Συναισθηματικές δυσκολίες
  • Διαχείριση πένθους / απώλειας και λοιπών μεταβάσεων ζωής
  • Διαχείριση του χωρισμού/ διαζυγίου γονέων
  • Προσωπική ανάπτυξη / Ψυχολογική ενδυνάμωση
Τοποθεσια
Επικοινωνια
ESPA logo